Biskut dahlia
Bahan-bahan ( 100 biji )
8 oz tepung gandum (250gm)   1oz=30gm    Bakar pada 175 C selama 15-20 min atau hingga masak
3 oz tepung kastard (90gm)
1 1/2 oz tepung ubi (45gm)
6 oz gula halus (185gm)
7 oz marjerin / mentega (210gm)
1 biji kuning telur 
1 sudu teh esen vanilla 
Ceri merah dan hijau utk hiasan 
Cara-cara 
Pukul gula dan marjerin hingga kembang. 
Masukkan telur sedikit demi sedikit. masukkan esen vanilla. Putar lagi seketika. 
Ayakkan tepung gandum, tepung ubi dan kastard. 
Masukkan adunan tepung ke dlam adunan mentega sedikit demi sedikit.. utk langkah ni, saya gaul menggunakan spatula je.. 
Terap menggunakan acuan semperit. Jika adunan agak lembik tambah lah sedikit gandum.. hias dgn ceri
No comments:
Post a Comment